Stralende editie van Truckrun 2024 trekt massaal publiek

by sep 30, 2024Nieuws0 comments

Op zaterdag 21 september vond de negentiende editie van de Truckrun plaats, een jaarlijks evenement georganiseerd door Stichting Enjoy Transport. De route voerde, zoals altijd, door de gemeenten Lingewaard en Overbetuwe. De zonovergoten dag zorgde voor veel publiek langs de route, en we zagen zelfs complete versieringen en barbecuefeesten.

Dit jaar reden er 100 vrachtwagens mee, aangevuld met enkele Amerikaanse politiewagens van de DAPD, ambulance en een reisbus, waardoor er plek was voor 130 passagiers met een verstandelijke en/of lichamelijke beperking. Zij beleefden opnieuw een geweldige dag en avond vol plezier.

Het evenement begon al in de middag in Gendt, waar de vrachtwagens verzamelden op het Julianaplein. De trucks, allemaal blinkend gepoetst, stonden in lange rijen opgesteld in afwachting van de avondrit. Ondertussen genoten de aanwezigen van muziek van De Barracudas en het populaire stamppottenbuffet bij Providentia.

Wethouder Aart Slob opende de Truckrun door het lint door te knippen en reed dit jaar ook zelf mee in de stoet. Zoals ieder jaar volgde de colonne de vertrouwde route, waarbij om het jaar de rijrichting wordt omgedraaid. Dit jaar reed de indrukwekkende stoet van Gendt naar Haalderen, Bemmel, Ressen, Elst, Huissen, Angeren en via Doornenburg weer terug naar Gendt. De luidruchtige karavaan was van ver te horen, waardoor in alle dorpen veel mensen naar buiten kwamen om het spektakel te bewonderen.

Dankzij de inzet van meer dan zestig vrijwilligers, vele sponsoren en de enthousiaste toeschouwers, was het opnieuw een onvergetelijke dag. We bedanken iedereen hartelijk en kijken uit naar de volgende twintigste! editie op 27 september 2025.