Geschiedenis

Geschiedenis

Tijdens een buurtfeest in Doornenburg ontstond het idee om een feest te organiseren voor zieke en/of gehandicapte kinderen i.c.m. vrachtwagens en met als afsluiting een feest met barbecue. Jos Willems Transport nam samen met de BMA² Motor Vrienden Club de organisatie op zich. In totaal werden er 45 vrachtwagens aangemeld.

De 1e Truckrun was een feit op 2 oktober 2004. De jongeren van de Heldringstichting te Zetten, hadden zich verzameld bij Café Kort Oisterwijck in Doornenburg en werden daar opgehaald. De tocht van ongeveer 50 kilometer ging door de dorpen Doornenburg, Gendt, Haalderen, Bemmel, Ressen, Oosterhout, Slijk-Ewijk, Valburg, Elst, Huissen, Angeren en weer terug naar Doornenburg. Na de feestavond bleven de meesten chauffeurs overnachten in hun auto en zij konden ’s morgens deelnemen aan het ontbijt.

Na de geslaagde Truckrun werd besloten dit jaarlijks terug te laten komen. Hierbij werd de aangeboden hulp van B. Fransen Internationale transporten graag geaccepteerd. Het moest allemaal professioneler worden. Er werd besloten om een stichting op te richten “stichting Enjoy Transport” met als slogan “Dieselvuur in ’t Avonduur”.

Doordat er bij Café Kort Oisterwijck ruimte tekort was om alle auto’s een mooi plaatsje te geven, werd er een nieuwe locatie gezocht, namelijk het terrein van B. Fransen Internationale transporten te Gendt. Al snel bleek deze locatie ook te klein, want inmiddels rijden er 90 vrachtwagens mee. Enjoy-transport is nu neergestreken midden in de dorpskern van Gendt. Dit is een prachtige locatie om 100 vrachtwagens neer te zetten. De mensen uit het dorp komen `s middags al kijken naar de glimmende wagens en ook staan er steeds meer mensen te kijken als we terug komen in het donker. De prachtig verlichte vrachtwagens trekken meer en meer publiek, iedereen wil een glimp opvangen van de mooie verlichting. Dit is één van de dingen waar Enjoy-transport uniek in is, wij rijden de rit namelijk gedeeltelijk in het donker.

Tot ziens/horens!

Met vriendelijke groet,
Stichting Enjoy Transport

Truckrun 2023 druk bezocht

Zaterdag 23 september heeft de achttiende truckrun plaatsgevonden. Dit evenement, georganiseerd door Stichting Enjoy Transport, rijdt jaarlijks door de gemeenten Lingewaard en Overbetuwe.  Gelukkig waren de...