Truckrun 2022 ondanks regen een geslaagde dag

GENDT – Na afwezigheid van twee jaar was zaterdag 24 september eindelijk de zeventiende truckrun. Dit evenement georganiseerd door Stichting Enjoy Transport rijdt jaarlijks door de gemeente Lingewaard en de gemeente Overbetuwe. 

Er deden liefst 100 vrachtwagens, brandweerwagens, een ambulance en een aantal Amerikaanse politiewagens van de DAPD mee. Daarin zaten 125 passagiers met een verstandelijke en/of lichamelijke beperking en die beleefden, ondanks het slechte weer, een fantastische dag en avond.
Dat spektakel begon ’s middags al in Gendt, waar alle vrachtwagens verzamelden op het Julianaplein.

In lange rijen stonden de blinkend gepoetste kolossen opgesteld in afwachting van de
avondrit. Na het doorknippen van het openingslint door burgemeester mevrouw Kalfs ging de run van start. De stoet rijdt iedere jaar dezelfde route maar veranderd om het jaar van rijrichting. Zo reed de luidde karavaan dit jaar vanuit Gendt naar Haalderen, Bemmel, Ressen, Elst, Huissen, Angeren en Doornenburg. Van ver hoorde je ze al aankomen, waardoor er in alle dorpen flink wat toeschouwers uitliepen om het spektakel te aanschouwen.

Met hulp van zestig vrijwilligers en vele sponsoren is het weer een onvergetelijke dag geworden. Hartelijk bedankt en tot volgend jaar.